Kauhean kuumia kelejä on ollut, koirat on kuitenkin jaksaneet hyvin treenata. Ohjaajasta ei voi sanoa samaa...vaikka ei se aina kelin syy taida ollaSilmänisku

Maanantaina käytiin Sarin kanssa treenaamassa pentuja. Umppakin saapui paikalle Rissan kanssa. Ekana mentiin 2 hyppyä peräkkäin - putki a:n ali - hyppy -kuviota. Aika hyvin sujui Tetellä, ei tainnut kertaakaan mennä hyppyjen ohi ja lähettyi melko kaukaantakin putkeen eikä mennyt kertaakaan a:lle. Kokeilin myös kuinka hyvin kääntyy putken jälkeen ja ekalla kerralla meni muutaman metrin eteenpäin kunnes kääntyi. Parin toiston jälkeen kääntyi jo niin kuin pitää. Putkelta kääntymisiä en ole paljon treenannut, enimmäkseen olen ottanut putkelta eteenpäin menoa koska se näyttäisi olevan hankalampaa Tetelle. Otimme myös pienen jaakotus-treenin jossa oli putkella takaaleikkaus. Putkella takaaleikkaukset sujuu jo yllättävän hyvin Tetellä, treenaus tuottaa tulostaHymyLopuksi kokeiltiin keinua. Keinu laskeutui vain hieman koska laitettiin pöytä stoppariksi alle. Sari oli keinun päässä vastaanottamassa/palkkaamassa Teteä. Ekalla kerralla Tete ryntäsi kirjaimellisesti Saria päin. Otin eri kulmista ja etäisyyksistä keinulle lähettämistä. Muuten meni oikein hyvin mutta Tete meinaa hypätä keinulta itse pois kun on saanut palkan (on tähän asti nostettu pois). Umpan kehoituksesta otin käsinäytön mukaan eli taas ihan normaalia ohjausta vaikka mennään vaan yhtä estettä. Käsinäyttö tuntui toimivan ja Tete malttoi paremmin odottaa että tulen nostamaan sen pois.

Käytiin Sarin kanssa vielä treenien jälkeen uittamassa koiria.

Seuraavana päivänä otettiin nose touchia a:lla. Lisäsin vähän vaikeusastetta ja kokeilin seisomista Teten edessä. Kestää hyvin. Pakko oli kerran kokeilla kokonaista puomia kokeilumielessä (valjaista pidin kiinni), nose touch toimi kun käytin käskysanaa. Otin myös putkikulmia. Lelu oli odottamassa maassa putken jälkeen. Tete haki oikein hyvin kaukaantakin, pimeää kulmaa kokeiltaessa kääntyi ekalla kerralla minun mukaan. Kun oli Rallin vuoro niin kokeilin jättää Teten vapaana kentän reunalle odottamaan. Kerran lähti tulemaan meidän luokse mutta käskin menemään takaisin ja odotti hyvin paikallaan. Muu porukka tuli myös treenaamaan ja jätin Teten taas odottamaan radan rakennuksen ja rataantutustumisen ajaksi. Pysyi taas paikallaanNauruOk, ehkä se liikaa kyttää muita kun menevät esteitä, mutta mulle se riittää että sitä voi pitää vapaana ja pysyy hiljaa paikallaan. Kuitenkin se tekee sitten omalla vuorollaan hyvin harjoitukset. Mutta häiriötreeniä tarvitsemme vielä lisää, niin että Tete menee yhtäaikaa toisen koiran kanssa tms. Kuka treenikavereista haluaa olla vapaaehtoinen uhrilammas TetelleSilmäniskuTouho meni tällä kertaa Sannan kanssa mm-kisatuomarin rataa. Luultavasti ohjaa sitä jossain kisoissa kun en itse pääse. Näytti tosi mukavalle radalle, harmi kun en ehtinyt jäädä katselemaan minien ja medien huippusuorituksia.

Illalla oli vuorossa vielä vepetreenit. Touholla otin esineen vientiä, veneen hakua ja hyppyä veneestä. Kaksi viimeistä sujuu ongelmitta, mutta esineen viennissä sai taas tehdä töitä. Ihan ok meni nyt, vaikka en taaskaan muistanut ottaa mitään "hyvää" lelua vaihtoleluksi veneeseen. Otettiin melko lyhyitä matkoja. Tete kokeili veneestä hyppyä lyhyehköllä matkalla, hyppää hyvin ja hirveän nopeasti rantaan. Yritin tarjota rannassa lelupalkkaa mutta ottaa sen pikaisesti suuhun ja irrottaa ja menee veteen seisomaan ja odottamaan jotain toimintaaNauruSille on oikeesti parasta itse tekeminen, ei niinkään palkka. Teten kanssa otettiin myös esineen hakua veneestä. Koska ei vielä hyvin lähde uimaan niin päätettiin jättää se ja kokeiltiin jos hakisi lelun paremmin vedestä. Tarvii vielä apua uimaan lähettämisessä vaikka nytkin oli pelastusliivit päällä.