Torstaina rataharkat. Touho meni ihan kivasti, kepit tuotti ekalla kerralla ongelmia. Touho aloitti kaksi kertaa väärin ja tuli lopussa kerran poisYllättynytAloitus oli aika helppo, tosin seisoin  ehkä vähän koiran edessä. Keppien lopussa lähdin itse irtoamaan jonkin verran sivulle päin. Vaikka en yleensä tykkää että syytetään esteitä jos joku ei onnistu, niin nyt oli jotenkin oudot kepit. Ainakin vinossa ne oli aika pahasti. Muillekin tuli paljon virheitä kepeillä. Saatiin loput radat onnistumaan ilman keppivirheitä, ehkä Touho tottui keppeihin ja ohjasin myös itse aika varman päälle. Radalla oli pöytä, mikä sujui ongelmitta. Muita virheitä ei tainnut tulla, kerran kääntyi poikkarissa väärään suuntaan, oman ohjausvirheni takia.

Teten kanssa tein muutaman hyppy-putki-pituus harjoituksen. Pituuden hyppäsi hyvin, vaikka sen jälkeen oli käännös takaisin tulosuuntaan. Myös pimeä putkikulma ja takaaleikkaus putkella onnistuivatHymyTiukan takaaleikkauksen jälkeen kääntyi muutamia kertoja väärään suuntaan putkesta ulos tullessa, mutta otin sitä lopuksi yksittäisenä harjoituksena ja sain kääntymään oikeaan suuntaan.

Perjantaina oli ohjelmassa Oreniuksen Juhan treenit Vantaalla. Shokkiryhmän juniorijäsenet Tete ja Ralli lähtivät mukaan. Mentiin rataa osissa. Aluksi kokeilin Teten kanssa a:ta, jos se menisi sen hyvin niin voitaisiin ottaa mukaan rataan. No ei mennyt...hirveellä vauhdilla loikkasi harjan yli ja pysähtyi lähinnä maahan (tämä vauhti oli taas ihan uusi juttu!). Vaikka paikaltani lähetin, niin vauhti oli joka kerta kova. Toisaalta jatkoa ajatellen hyvä ettei himmaa ennen kontaktia, mutta tässä vaiheessa kun opetus on kesken niin voisi vähän rauhallisemmin mennä. Parhaiten sain a:n onnistumaan kun menin itse edelle ja voimakas käskytys ennen kontaktia. En kuitenkaan ottanut a:ta radalla, sitä täytyy vielä harjoitella pelkällä alastulolla että saadaan ensin järkevä vauhti siihen. Tete oli muutenkin koko koulutuksen ajan superinnokas eikä vauhti hyytynyt lopussakaan, vaikka meillä oli varattuna kaksi tuntia aikaa.

Radan alussa oli heti takaakierto. Onnistui ekalla kerralla ok, mutta treenattiin sitä vielä kahdella esteellä. Tiukempi suullinen käsky ja mielellään ajoissa, niin hyvin menee. Toinen radan pätkä oli helpohko, aika paljon eteenmenoa, joka selvitettiin nopeasti. Kolmannella pätkällä vietettiin sitten aikaa senkin edestä. Teemana valssit. Putkesta tultaessa oli kolme valssia peräkkäin. Tete tuli taas sellaisella vauhdilla että tiukka kääntyminen hypyn jälkeen oli aika mahdotonta, varsinkaan kun en ole niitä harjoitellut eikä koiraa ole opetettu kääntymään tiukasti valssauksissa. Hyvin usein Tete valui minun selän taakse. Useiden toistojen jälkeen saatiin lopulta jotenkin onnistumaan. Tehtiin aluksi yhdellä esteellä, lelupalkka maassa. Tetellä se toimi hyvin. Juha sanoi että Tete pystyy hyvin keskittymään tekemiseen vaikka tietää missä lelu odottaa. Voisin aika paljon käyttää lelua maassa, tuntuu itsestänikin että menee paremmin kun lelu on maassa. Jos pitää kädessä niin katsoo paljon lelua ja nappaa kiinni heti kun pystyy (välillä käteenkin...). Mutta valssiharjoituksia siis seuraavaksi treeniohjelmassa!

Viimeinen radan pätkä sisälsi mm. pakkovalssin, twistin ja välistä vedon. Onnistui aika hyvin. Twistiä pelkäsin etkäteen että Tete ei hyppää estettä takaisin jos lähden liikkumaan sivusuunnassa niin paljon. Mutta hyvinhän se taisi mennä joka kerta. Tosin en päässyt alta pois niin nopeasti mitä esim. Touhon kanssa olen päässyt.

Lopuksi otettiin välistä vetoja kolmella sivuttaishypyllä peräkkäin. Pahinta mitä tiedän agilityssä! Ja vaikeaa se oli. Teten kanssa saa ehkä kahdella hypyllä just ja just onnistumaan mutta kolmas on jo ohjaajalle liikaa. Suurin ongelma oli saada Tete tulemaan välistä, mielummin olisi lähtenyt hyppäämään seuraavaa estettä takaisin päin. Tässä-käskytys pitää tulla jo ennen kuin hyppää estettä ja tietysti vielä sen jälkeenkin. Kun en jaksanut enää yrittää niin annoin Juhan välillä mennä Teten kanssa. Huomattiin että vaikka ohjaus on kohdallaan niin Tete ei tule välistä. Täytyy siis välistävedot (ja varsinkin palkkaus välistä vedettäessä) ottaa treeniohjelmaan.

Tosi hyvin Tete jaksoi mennä samalla vauhdilla koko pitkän koulutuksen. Tete taisi muistaa että täällä ollaan oltu pentuna, koska oli niin innoissaan heti alusta alkaenNauruTreenien jälkeen käytiin vielä Ikeassa shoppailemassa ja syömässä lihapulliaNauru

Lauantaina treenattiin vähän tokoa Marjon lähellä olevalla kentällä. Touhon kanssa otin ruutua ja kaukokäskyjä. Ruudussa huomasin että valmisteleva käsky voisi olla "ruutu" ja itse suorituskäsky "mene". Välillä vein lelupalkan ruutuun, välillä olin vain vievinäni. Ruutu oli ihan ok siihen nähden että olen sitä noin kaksi kuukautta sitten viimeksi treenannut.  Kaukoja otin ihan lähietäisyydeltä. En tiiä päästäänkö koskaan kahta metriä kauemmas...

Teten ohjelmassa oli leikkimistä, paikalla istumista ja sivulle tuloa. Oli sopivasti häiriötä kun oli toisia koiria ja vieraita ihmisiä. Siihen asti meni Teteksi ihan ok, kunnes keksi että kun lähtee menemään vieraita ihmisiä kohti niin ohjaaja heiluttaa lelua ja pääsee leikkimään. Jos ei sille järjestä jotain tekemistä koko ajan niin keksii sitä itse. Huomasin sen että ei enää leikkinyt lelulla niin hyvin (irrotti helpommin) kun oli ihmiset bongannut. Tarvii selvästi enemmän häiriötreenejä.