Tämä oli Teten neljäs kerta lampailla. Kolme kertaa ollaan käyty Riitalla tutustumassa lampaisiin ja nyt mentiin Riitan, Tinja-äidin ja Kirveli-siskon kanssa Katrin treeneihin. Ymmärrän paimennuksesta ja paimentavien koirien käyttäytymisestä tosi vähän, mutta mielestäni Tete meni ikäisekseen oikein hyvinNauruLaitettiin aluksi liinaan mutta päästettiin pian vapaaksi. Tete tuntuu toimivan melko rauhallisesti ja vaistonvaraisesti, ei sille pahemmin tarvinnut ääntä korottaa, uskoo aika hyvin pelkkää ärähdystä. Haluaa mielummin lähteä oikealta kiertämään laumaa kuin vasemmalta, eikä hae vielä tasapainoa. Menee itsekseen välillä maahan, käskystä maahanmenoa vielä kokeiltava. Joskus jäi tuijottamaan laumaa. Ekalla treenikierroksella taisi kerran nappaista lammasta, toisella kierroksella useamman kerran. Luulen että johtui myös väsymyksestä, toinen kierros meni ehkä vähän liian pitkäksi näin nuorelle koiralle.

Oppisi vaan itse liikkumaan ja käskyttämään oikein, täytyy sanoa että ainakin nyt paimennus tuntuu sata kertaa vaikeammalta kuin agility. Siinä kun on aika paljon liikkuvia osiaSilmäniskuUskon että Tetestä saadan ihan kelpo lammaskoira, ainakin Nisse-isän ja Tinja-äidin työskentely on ollut niin hyvännäköistä, että geenit pitäisi ainakin olla kohdillaanHymyParin viikon päästä olisi tarkoitus mennä taas Katrin treeneihin.

Tänään käytiin Sarilla ottamassa Touhosta poskisolunäyte isyystestiä varten. Samalla otettiin Ellenistä ja pennuista, jotka myös mikrosirutettiin. Avustin eläinlääkäriä paperihommissa, toivottavasti ei käy niinkuin aina Kauniissa ja Rohkeissa että isyystestit menevät sekaisinSilmänisku Pennut on nyt reilun viikon ikäisiä, joten niistä ei oikein pysty vielä mitään kertomaan. Mustia ovat nyt vielä kaikki, yhden tassunpohjissa näkyi hieman harmaata. Yhdellä Jussiksi nimetyllä pojalla on samanlainen pää kuin Touholla pentuna ja on hieman muita isompi, jospa se onkin Touhon poikaNauruTete löysi leikkikaverin 10-viikkoisesta reippaasta Halla-puminpennusta, vetivät yhdessä naruakinHymyEhkä löysivät yhteisen kielen kun molemmissa on tuota ruotsalaisvertaCool

Viikon verran odotellaan testien tulosta!