Viime sunnuntaina ajeltiin Riitan kanssa Valkeakoskelle Keski-Korpelan Peten paimennuskoulutukseen. Teten ja Kirveli-siskon lisäksi koulutukseen osallistuivat Tuike-sisko ja puoliveli Saku. Nissen pentuja siis kaikki.

Aloitettiin aamulla kahveilla ja Pete kertoili meille omia näkemyksiään paimennuksesta. Ja paljon Petellä olikin mielenkiintoista asiaa paimennukseen liittyen. Sitten siirryttiin lammasaitaukseen. Tetellä ei ollut vielä koskaan näin paljon lampaita paimennettavana. Tarkkaa määrää en laskenut, mutta eiköhän niitä ainakin se kymmenen ollut. Lampaat olivat tosi hyviä treenaukseen, aika liikkuvia. Ajattelin etukäteen että mitähän on odottettavissa kun Teten edellisestä paimennuksesta on yli kuukausi, mutta hyvinhän se käyttäytyi.

Laitettiin koirat liinaan ensin ja sopivan hetken tultua päästettiin liina käsistä irti. Treenattiin aika paljon flänkkejä, koira piti saada kiertämään laumaa ja käskystä heti maahan. Aluksi Tete lähti liian kovaa. Onneksi ei kuitenkaan kantannut sisään. Kokeiltiin Teten kanssa sellaista, että pieni piiskan isku maahan ja sen jälkeen annettiin lupa lähteä liikkeelle. Lähti huomattavasti paremmalla asenteella. Ekalla treenikerralla Tete jossain vaiheessa kompuroikin kun oli liikaa vauhtia. Maahanmeno ok, täytyi vaan olla tarkkana että käskee koiran maahan ennenkuin se ottaa yhtään askelta laumaan päin.

Käytiin välillä syömässä ja sen jälkeen takaisin treenaamaan. Teten kanssa minun piti yrittää saada se rauhallisesti flänkille vähentämällä tehosteita (piiskan isku). Heiluttelin vähän piiskassa roikkuvaa narua ja sain sillä Teten liikkeelle. Meni koko ajan vaan paremmin. Se innostuu liikaa käskysanoista (vasen/oikea), joten yritin välttää niiden käyttöä lähtötilanteessa. Treenasin molempia suuntia ja mielestäni oikea-suunta ei ollut enää niin huono kuin aikaisemmin. Lopuksi otettiin vähän poispäin-ajoa. Pyysin Peteä ensin näyttämään miten tekisi ja kokeilin sitten itse Teten kanssa. Ihan kivasti meni, vähän joutui aluksi puuttumaan Teten etenemisnopeuteen.

Viimeisellä treenikerralla otettiin sekaisin flänkkitreeniä ja poispäinajoa. Tete meni hyvinHymyVarsinkin poispäintreeni parani vielä edellisestä kokeilusta. En ole tainnut koskaan ennen kuulla että kouluttaja sanoo että tein samalla tavalla kuin hänkin olisi itse tehnytYllättynytNauruOlen viime paimennuskerroilla saanut itsellenikin jo oman asenteen aika kohdilleen. Pitää vaan olla rauhallinen ja päättäväinen. Kiva oli treenata Teten kanssa kun saatiin Peten ohjeilla helposti korjattua juttuja.

Ennen lähtöä käytiin vielä kahveilla. Oli oikein kiva päivä. Erittäin hyödylliset treenit, paljon hyvää ruokaa ja oli hauska nähdä myös Teten sukulaisiaHymyToivottavasti Pete huolii meidät joskus uudestaan, ettei oltu ihan niin kamaliaSilmäniskuKiitokset kaikille!!