Edellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt jo paljon aikaa. Täytyy yrittää muistella mitä ollaan tehty viime viikkoinaHymy

Agility:

Käytiin kokeilemassa P-haun möllikisoissa. Ilmoitin Teten mölli- ja ykkösluokan radoille. Mölleissä rimat medikorkeudessa, kilparadalla taisi olla maksien alin. Möllirata oli helpohko, suoraa ja putkikäännöksiä. Kahden esteen ohi sain Teten menemään. Käännyin varmaan liikaa koiraa päin, eikä se paljon tarvi niin katsoo ettei estettä mennäkkään. Ja yhden ohimenon jälkeen hyppäsi esteen väärinpäin takaisin kun yritin korjata. Kilparata oli vaikea. Tete tuli ekan esteen ohi. Vein takaisin lähtöön istumaan. Kolmas rima taisi tippua, oli vaikea hyppykulma ja itse seisoin varmaan edessäkin. Aalla oli taas niin kova vauhti että hyppäsi harjalta suoraan alastulolle. Pujotteluun lähetin varmaan kolme kertaa ennenkuin otti oikean välin. Jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä vaan pitänyt lähettää pujotteluun ja leikata takaa, kun valssin kanssa ei onnistunut. Ennen rengasta tein persjätön ja Tete ei ollenkaan tajunnut rengasta. Kun sain sen menemään renkaan niin edessä oli loppusuora (ei ihan suorassa linjassa) jossa jäin armottomasti jälkeen. Tete meni hyppyjä yhdellä maakosketuksellaYllättynytEi mitään mahiksia pysyä perässä, mutta onneksi Tete eteni eikä jäänyt esim. pyörimään. Radoissa oli paljon treenattavaa eikä kisojen jälkeen ollut mitenkään mieli korkealla. Hyvää oli kontaktit, välillä hyvä irtaantuminen (varsinkin loppusuora) ja se että vaan yksi rima tippui, kun ei oltu aikaisemmin rataa menty maksikorkeudella. Eniten ärsytti esteiden ohimenot, mutta onneksi Marjolta sain puhelimitse vertaistukeaNauruNyt meillä on esteiden ohi menevät bordercolliet ry ja terapiaa ohjaajille vai miten se nyt oliSilmäniskuMatkaseuralaiset Ralli ja Sari menivät hienosti ja sijoittuivat palkinnoille kahdesti ja vaikealta kilparadalta myös upea nollaHymy

Treenattu ollaan sen jälkeen vaihtelevalla menestyksellä. Välillä menee tosi hyvin, välillä on vaikeaa. Nyt olen saanut suorilla Teten etenemisen aika hyvään malliin. Joskus tuntuu että ottaako se muuta kuin yhden askeleen esteiden välilläYllättynytTosi nopealta se näyttää jopa minun silmään, kun sivustakin olen etenemistä katsellut. Putkilähetyksiä olen yrittänyt myös saada paremmiksi. Rengasta ollaan myös treenattu ja ainakin treenirenkaan on mennyt nyt hyvin. Keinua ollaan otettu radan yhteydessä. Ekalla kerralla teki lentokeinun. Mutta viimeksi meni hyvin. Täytyy kuitenkin vielä saada Tete menemään vähän paremmin päähän vaikka ei se keinu nytkään huono ole. Tämänpäiväiset takaakierrot/sivuttaishypyt eivät toimineet ollenkaan. Joskus sain Teten menemään sivuttaishyppyjä ilman että itse jouduin kääntymään, täytyy niitä treenejä seuraavaksi ottaa että palautuu mieleen.

Paljon on edelleen treenattavaa, mutta ei ole ollenkaan niin epätoivoinen olo kuin esim. keväällä. Kun maksirimatkin näyttäisi pysyvän aika kivasti ylhäällä (kiitos Oreniuksen Juhan neuvojen!) niin uskon että käynnistetään kisaura syksyllä. Usein tuntuu, että meidän treenit on paljon vaikeampia kuin kisaradat, mutta niinhän sen pitääkin ollaHymy

Toko:

Ollaan hieman piristytty tokoilemaan. Mutta vaan hiemanSilmäniskuKäytiin tiistaina Kouvolassa kokeilemassa möllikisoissakin. Palkkasin Teteä kehässä varmistaakseni edes kohtalaisen suoritustason (vaikka eipä se paljon makupalapalkasta perusta). Ja sen että Tete pysyy siellä eikä lähde esim. agilityhalliin sisälle tuijottamaan esteitäSilmäniskuTässä liikkeet, numeroita en oikein muista:

Luoksepäästävyys: Hilautui vähän tuomaria vastaan.

Paikallamakuu: Kymppi! Eikä edes tuijottanut viereisiä koiria. Eikä välittänyt vaikka Touho välillä haukkui autossa.

Seuraamiset: Hihnassa välillä hihna kireällä ja molemmissa edisti. Aika huonoa seuraamista, mutta piti kuitenkin koko ajan kontaktia minuun. Seiskan tasoa.

Maahanmeno: Maahanmeno ok ja pysyi siellä, seuraaminen taas voisi olla parempaa.

Luoksetulo: Hyvä, hieman vinosta perusasennosta muistaakseni 9,5

Seisomien: Oli niin yllätys että pysähtyi seisomaan ja jäikin siihen. Käytin triplakäskyä varmistaakseni että pysähtyy. Ei olla vissiin koskaan täyttä matkaa treenattu ja lyhyilläkin on ollut vaikeaa. Seuraaminen onneksi parani suoritusten edetessä eikä ollut enää niin kamalaa.

Hyppy: Lähti hyvin ja pysähtyi seisomaan, mutta liikkui vähän kun menin toiselle puolelle. Ihan ok, kun ei olla tätäkään kun kerran näin treenattu.

Kokonaisvaikutus taisi olla 8.

Pisteet 165 eli ykköstulosYllättynyt

Oli siis positiivinen yllätys miten meni tällä treenaamisella. Mikään liike ei mennyt nollille. Tästä on hyvä jatkaa tokoilua.

Vepe:

Viimeaikaiset vepetreenit on sujuneet Tetellä todella hyvin. Uimataito on kesän aikana kehittynyt eikä enää epäröi lähteä uimaan. Viimeksi haki jopa köyden veneestä täydestä matkasta. Hukkuva on vielä vähän pelottava, eikä sitä olla kuin muutaman kerran kokeiltu (tai siis lelun hakua hukkuvalta). Täytyy aloittaa myös vientitreenit ensin kuivalla maalla.

Touhon kanssa ollaan keskitytty pääasiassa vientiin. Välillä lähtee hyvin, välillä ei. Ehkä se hiiri-lelu on taas hommattava niin saataisiin matkaakin pidennettyä. Ja Touho lähtee myös silloin paremmin kun sanoo että "Piki ottaa"Hymy

Toiveissa on molempien kanssa päästä ensi kesänä vepekisoihin. Tämän vuoden kisat ovat menneet pahasti päällekkäin muiden tapahtumien kanssa.

Paimennus:

Kaikki kesän kisat jouduttiin valitettavasti perumaan. Osa siitä syystä etten viitsi lähteä pitkiä matkoja ajamaan ja kuluttamaan rahaa ja aikaa keskeneräisen koiran kanssa kun ei esim. ole mitään takeita ettei se nappaa kiinni ja viime kisojen kanssa sattui häätkin samalle päivälle. Ehkä jos olisi ollut lähempänä niin olisin vaikka voinut kokeillakin. Tete on kuitenkin mennyt viimeisimmät paimennustreenit ihan kivasti ja edennytkin vähän hakutreenissä.

Muuta:

Opetin Tetelle yksi päivä uuden tempun. Tai ei se sitä vielä yhden opetuskerran jälkeen kunnolla osaa mutta aika hyvin meni kuitenkin. Heitin lelun kauemmaksi ja käskin Teten hiipiä lelua päin. Näin kerran kun bc hiipi paperinpalaa tms päin käskystä, näytti aika hauskalta, joten Tetellekin täytyy ehdottomasti sama temppu opettaaNauru