Tetellä alkoi silmät taas punottaa, joten menin vaan Touhon kanssa ratatreeneihin. Ihan hirveetä ohjaamista itselläni, ei ehkä olisi pitänyt lähteä. Touho haukkuu ja menee ja ohjaaja tulee perässä...terävyys puuttui täysin ohjaamisesta. Ja hallissa kun vielä kaikuu niin eihän Touho edes oikeesti kuule mitään kun se haukkuu. Ekaa kertaa huomasin maaliin tultaessa että sillä oli puoli päätä kuolassa, taisi olla "vähän" innoissaan. Puomiltakin loikkasi ekalla kierroksella kontaktin yli. Ja tuli muitakin aivan typeriä virheitä kun ohjasin puolivaloilla ja keskittyminen oli lähes nolla. Ei pitäisi mennä yhtään estettä jos ei oikeasti keskity. Toinen kierros meni jo vähän paremmin, näytti melkein agilityltä. Lisäksi ratasuunnittelussa tein muutaman virhearvioinnin. Sari meni vielä Touhon kanssa, osittain samoissa paikoissa virheitä kun itsellänikin. Sari antoi Touholle radalla suullista palautetta haukkumisesta, joten Touho lähti häntä alhaalla tulemaan minua kohtiYllättynytEi ole ikinä ennen lähtenyt pois radalta. Meni kyllä heti takaisin kun käskin ja yhtä innokkaana kuin ennenkin jatkoi treeniä. Kerrankin se uskoi puhettaNauruYleensä jos sille huutaa niin kuuntelee vaan paikallaan että "koska meinaat lopettaa että voin jatkaa"Nauru.

Teteä käytin perjantaina eläinlääkärissä silmätulehduksen takia. Sai tippoja ja näyttää jo nyt paremmalta. Onneksi ei ole tarttuva silmätulehdus.

Tänään meillä oli Ulla Kaukosen hyppytekniikkakurssin ensimmäinen päivä. Oli erittäin mielenkiintoinen luento ja harjoitukset. Teten pitäisi käyttää paremmin takapäätään. Täytyisi käyttää sitä fyssarilla tarkastuksessa, voi olla että on esim. liukastunut ja joku pieni vika tullut. Taisi olla elokuuta kun viimeksi käytin sen Mirkalla ja silloin oli ok. Jos oikein ymmärsin, niin Tete yrittää käyttää takaosaa hyppäämiseen mutta ei pysty niin hyvin kuin pitäisi. Eikä osaa vielä säädellä ponnistuskulmaa. Kun rimaa nostettiin, niin hyppäsi enemmän rinta edellä. Matalat 20 senttiset hypyt hyppää rennosti, mutta nostaminen tuottaa vaikeuksia. Täytyy vielä harjoitella matalia. Myös ratatyyppiset treenit tehdään alimmilla hyppykorkeuksilla.

Viiden peräkkäisen hypyn perussarjassa ei koonnut itseään tarpeeksi hyvin ja kun vauhti kasvoi liian kovaksi niin hyppäsi kaksi viimeistä yhdellä loikalla, ei siis laittanut kahden viimeisen hypyn välissä tassuja maahan. Laitettiin lelu viimeisen hypyn eteen ja meni paremmin. Lisäksi laitettiin kahteen hyppyyn "häiriörimat" että oppisi paremmin ajattelemaan hyppäämistä. Vaikea selittää, kun en ole varma olenko itsekään tajunnut kaikkea. Tänään kuitenkin treenattiin painonsiirtoa ja kropan käyttöä.

Niin, ja oikea istuminen lähdössä oli myös tärkeää. Tete helposti istuu jalat sivulla tai liian leveästi. Eikä saa olla yhtään etupainotteinen lähtöasento. Huomenna lisää hyppytekniikkaaHymy

PS. Teten Tuike-sisko oli osallistunut ekaa kertaa virallisiin tokokisoihin ja tuli heti voitto 190 pisteelläNauruTokogeenit on menneet selvästi TuikkeelleNauruJa tietysti saanut hyvän ohjaajanHymy