Ollaan parina päivänä treenailtu vähän kaikkea.

Tete:

TokoaYllättynyt. Käytiin Marjon ja Sarin kanssa tokoilemassa. Täytyy tunnustaa että en edes muista koska oon Teten kanssa jotain tokoon liittyvää tehnyt...ja sen kyllä huomaa. Aion kilpailla tokossa sen kanssa, mutta en aio käyttää aikaa ja vaivaa siihen niin paljon kuin muihin harrastuksiin. Ehkä talvella on enemmän aikaa tokoiluun, kun paimennus ja vepe jäävät tauolle.

Seuraamista kokeiltiin ensin. Meinas mennä ohjaajalta hermot jo heti. Miksei se voi osata sitä syntyessään? Voiko joku opettaa sen sille valmiiksi? Pitää kotona alkaa harjotella sivulla istumista ja katsekontaktia. Tällä treenimäärällä siihen menee varmaan vuosi että saadaan seuraaminen opetettua. Otettiin myös luoksetuloa. Ensin läheltä sivulle makupala-avustuksella, mikä onnistuu hyvin. Pitkä matka otettiin niin, että heitin lelun taaksepäin kun Tetellä oli paras vauhti päällä. Meni ihan ok. Noutoa otettiin kahden pallon -menetelmällä. Toista heitettiin kun koira oli tuomassa toista palloa. Tää oli kivaa, jopa ohjaajan mielestäHymy. Kiitokset Marjolle hyvistä neuvoista, yritämme jotain kotonakin tehdä.

Vepessä kokeiltiin veneestä hyppyä. Ensin ei meinannut uskaltaa hypätä (vene oli tosin aika kaukana). Useampi toisto ja hyppäsi aina vaan paremmin. Tete ui rantaan ottamaan lelua, mutta melkein saman tien irrottaa ja lähtee takaisin veteen että "nyt uudestaan jotain äksöniä"Hymy. Seuraavalla kierroksella otettiin köyden hakemista veneestä, haki tosi hyvin, ei olla ennen kokeiltu. Viimeisenä kokeiltiin hukkuvan hakemista. Tete ei jostain syystä lähtenyt hakemaan lelua hukkuvalta. Yksi syy voisi olla että otin ilman taikaviittaa ja uimaan lähteminen oli sen takia hankalaa. On melkein pelkästään uinut nyt taikaviitan kanssa, pitää välillä kokeilla ilman. Ei oikein mennyt hakemaan lelua Teijaltakaan lähietäisyydeltä, joten veikkaan että uimaan lähteminen ei ole vielä niin varmaa. Pitää nyt muistaa ottaa lyhyillä matkoilla treenejä että saadaan paljon onnistumisia.

Touho:

Touho oli tiistaina eläinlääkärissä uusinta dna-testiä varten. Toivottavasti menevät nyt perille ja saadaan tulokset ensi viikon aikana.

Tänään oltiin taas porukalla treenaamassa agilityä. Iida oli bongannu meille toisen karsintatuomarin radan. Ihan kiva rata, näytti ehkä helpommalta mitä oli. Alun kolme hyppyä aiheutti jo päänvaivaa kun Touhohan hyppäsi taas melkein Prismalle asti. Mutta saa sen kääntymään tiukasti jos vaan ohjaa, pysyy liikkeessä ja käskyttää. Pitäs vaan ekalla kerralla olla jo niin skarppina että ohjaa kunnolla heti alusta alkaen. Seuraava ongelma odotti sivuttaishypyissä. Koska jäin varmistelemaan liian lähelle keinua, en mitenkään ehtinyt ekalle hypylle ohjaamaan. Perusvirhe. Nyt sain ainakin ajateltavaa, että karsinnoissa(kaan) ei varmistella mitään, pakko luottaa että koira toimii. Hyvin usein jos jää varmistelemaan johonkin paikkaan, ohjaaminen on myöhässä ja virhe tulee todennäkäisesti ennemmin tai myöhemmin. Oli siis kolme sivuttaishyppyä vierekkäin ja oli taas vaikeaa saada koira välistä...mutta meni se myös oikein kun käskyttää ja pitää vartalonsuunnan oikeana. Viimeinen ansapaikka oli aan jälkeinen u-putki, jossa oli tarkoitus mennä kauempaan päähän. Ei onnistunut ekalla kerralla, mutta kun taas uskalsi jättää koiraa enemmän aalle ja juosta tarpeeksi pitkälle niin onnistui. Kontakteilta ei hypännyt kertaakaan vaikka en palkannut niillä.

Tämä treenikerta antoi hyvin ajattelemisen aihetta karsintoja varten:

- varmistelut pois, suunniteltava rata hyvin, pitää ohjata loppuun asti

- lähdössä ja kontakteilla ohjaajalle kiintopisteet

- aggressiivinen käskytys, ei pyydetä vaan käsketään

- ei saa luovuttaa ohjaamista vaikka koira ei mene niinkuin etukäteen suunnitteli

Hyvillä mielin viikonloppuna kisaamaanHymyKiitokset treenikavereille, teidän ansiosta yrittää vielä viimeisillä voimilla vaikka muuten jo luovuttaisiNauru

Tsemppiä Iidalle ja Soololle sekä Umpalle ja Rissaselle karsintoihinNauru