Päästiin Teten kanssa Riitan houkuttelemana Nastolaan Juhan koulutukseen. Rata oli vaikea. Alussa takaakiertoja ja päällejuoksuja, joita Tete ei osaa riittävän itsenäisesti. Koska jouduin varmistelemaan milloin mitäkin ohjausta niin en mitenkään ehtinyt seuraaville esteille. Enkä edes uskaltanut yrittää koska pelkäsin että Tete hyppää päälle kun en päässyt riittävästi eteen. Pyysin Juhaa yrittämään Teten kanssa ja Juha saikin kerran onnistumaan. Mutta joutui myöskin varmistelemaan liikaa ja kerran Tete juoksikin Juhan jalkoihin ja molemmat kaatuivat...tästä opimme sen että Tete on niin nopea että kukaan ei ehdi ohjaamaan sitä jos joutu varmistelemaan takaakierrot/päällejuoksut. Ne on siis ihan pakko opettaa itsenäisimmiksi jos meinaa sen kanssa agilityssä jotenkin pärjätä. Olen vaan niidenkin treenaamista jotenkin onnistunut välttelemään, nyt lupaan treenata ne niin että toimivat! Juha sanoi että itsenäisillä, estehakuisilla ja ohjaajan liikettä hyvin lukevilla koirilla päällejuoksut ovat vaikeita. Onneksi törmäyksessä ei käynyt kummallekaan mitään, Tete taisi vähän pelästyä kun meni kaksi seuraavaa estettä hiljaisemmalla vauhdilla (sekin ihme siis nähty että Tete hidastaa vauhtiaanSilmänisku).

Suoran putken jälkeen oli poikkarin paikka ja sainkin Teten hidastamaan putkella niin että sain sen hyvin käännettyä esteen taakse poikkarilla. Meidän sylkkärit ja poikkarit onneksi yleensä toimii. Puomilla hyvä kontakti eikä yrittänyt lähteä ilman lupaa. Seuraava suurempi ongelma tuli kepeillä. Kepit oli laitettu hallin päähän poikittain ja lähestyminen pituudelta avokulmassa. Tete haki pari kertaa kakkosväliin jolloin laitoin länget avuksi. Seinä oli lähellä eikä koiraa saanut paljon työnnettyä aloitukseen päin, mutta jos osaa kepit avokulmasta niin varmaan olisi hakenut oikean välin. Keppien loppuun laitoin myös länget kun tuli ennen vikaa väliä pois kun lähdin itse liikkumaan sivusuuntaan minne rata jatkui. Tete tuli välillä pois längestä huolimattaHuutoKeppitreeniä längillä siis ehdottomasti lisää!

Koko rataa en mennyt loppuun, vaikeuksia oli jo päästä siihenkin asti. En tiedä mistä johtui, mutta tuntui että ei kerkiä mihinkään. Rimat olivat 45:ssa joten minulla ei ollut senkään puolesta aikaa ohjata. Mutta ehkä suurin syy nimenomaan vaikeissa kohdissa oli se että en päässyt tarpeeksi edelle kun jouduin jäämään varmistelemaan ohjausta.

Juhakin sanoi että tekniikkaa on saatava joissakin ohjauksissa paremmaksi, estehakuisuus Tetellä kuitenkin on ihan hyvä. Tiedoksi vaan treenikavereille että päällejuoksuja ja keppitreeniä tiedossa, PALJONCool

Koulutus oli taas huippuhyödyllinen, tietää mitä treenataHymy