Tämä Ipen tänään rataharkoissa opettama hyödyllinen espanjalainen sanonta kuvaa hyvin Teten viimeaikaisia treenejä sekä paimennuksessa että agilityssä. Hyvä puoli on että oli vaan kahdet treenit jotka onnistuin pilaamaan. Oikeastaan kummassakin oli yhteistä että mulla meni hermot ja sitten vaan jatkoin tekemistä niin kauan että sain jotenkin onnistumaan. 

Paimennuksessa ei omasta mielestäni onnistunut oikein mikään. Tete puri liian paljon, mistä en ollenkaan tykkää. Otin liian pitkiä treenejä ja ehkä viimeiset 2 minuuttia se näytti jo paimennukselta. Ja oli ihan pakko kokeilla hakua lopuksi, vaikka siinäkään ei ollut mitään järkeä. Lähetin Teten hakemaan lampaat noin 40 metrin päästä, en auttanut yhtään. Aluksi meinasi lähteä menemään liian läheltä mutta "pois" käskyllä sain sen ottamaan etäisyyttä. Loppuvaiheessa meni liian lähelle lampaita mutta sai ne kuitenkin hyvin liikkeelle ilman puremisia. Ei se todellakaan ollut mikään huippusuoritus, mutta Tete sai lampaat tuotua eikä leikannut edestä. Ensi kertaa varten mietin vähän järkevämmin mitä teen, toivottavasti en saanut kovin suurta vahinkoa aikaan viimeksi.

Agilityssä ihan sama juttu, mikään ei onnistunut keskiviikon treeneissä. Toisin sanoen otin sellaisia juttuja mistä Tete ei vielä tässä vaiheessa selviydy. Pitäisköhän pitää vähän taukoa kun näyttää treenien laatu kärsivän aika pahasti...en ole koko vuonna pitänyt kunnon taukoa, nyt tekisi tauko hyvää kun ollaan kuitenkin aika aktiivisesti treenattu.

Tänään menin Touhon kanssa rataharkoissa kaksi kertaa. Ekalta radalta räkänolla. Osa käännöksistä onnistui hyvin ja kontaktit myös. Ratasuunnittelu oli kohdallaan, toteutus vaan jäi välillä vajaaksi. Toinen kierros oli ehkä parempi, vaikka tein väärän ohjausvalinnan ja Touho meni väärän pään putkeen. Ja syy oli se, että en pystynyt enää valssaamaan siinä kohtaa, kunto petti. Laitoin kontakteille maahan palkat. 

Teten kanssa otin muutaman kerran hihnan kanssa puomin alastuloa samalla tavalla miten Oreniuksen Juhan pentutreeneissä silloin mentiin (paitsi nyt oli nosetouch mukana). Nostin sen alastulo-osuudelle ja Sari oli hihnan päässä. Meni aika kivasti, haki kohtalaisen hyvin itsenäisesti paikan vaikka jäin taaksekin. Palkkasin lelulla. Hyvät treenit kummankin kohdallaHymy

Punnitsin Teten kasvihuoneella, painaa 16,3 kiloa. On aika hoikassa kunnossa, ei haittaa vaikka vähän lihoisi.