Sunnuntai-iltana ajeltiin Riitan kanssa Katrin paimennustreeneihin. Tete meni taas oikein hyvinNauruNyt ainakin voi varmuudella sanoa että se on syttynyt paimennukseen.

Ekalla kierroksella yritti vielä aika paljon pysäyttää lampaita kun kuljettiin aidan vierustaa. Toisella kierroksella kun siirryin keskemmälle peltoa, missä Tete pääsi paremmin kiertämään laumaa ja alkoi hakea paremmin tasapainoa. Mulla oli apuvälineenä keppi minkä päässä oli muovipussi. Aika helposti Tete reagoi siihen, mikä on ihan hyvä juttu. Ajattelin etukäteen että voisi jopa pelätä sitä, mutta ei pelännyt ollenkaan. Välillä pysähtyi taas tuijottamaan, mutta lähti heti liikkelle äänellä tai kun muovipussi peitti näkökentänHymy. Positiivista myös se että ei purrut kertaakaan, mitä viimeksi teki. Pari kertaa meni tosi läheltä lampaita suu jo valmiiksi auki, mutta mielestäni ei kertaakaan napannut. Vaikeinta tässä on ehkä oma liikkuminen, että osaisi auttaa paremmin koiraa.

Lopuksi kokeiltiin vielä häkin sisällä pyörimistä hihnassa. Pyörittiin kumpaakin suuntaan niin että koira aidan vieressä ja lampaat keskellä. Koiran piti kulkea vetämättä ohjaajan rinnalla. Onnistui ihan ok, vähän Tete välillä innostui vetämään, mutta ärähdyksellä tai lehden läpsäyksellä rauhoittui. Muutaman kerran kokeiltiin myös hiipimistä lampaita päin. Häkissä voisi alkaa opettaa suuntakäskyjä.

Tete käyttäytyi oikein reippaasti. Aikaisemmin omaa vuoroaan odotellessa otti itseensä kun toiset huusivat pellolla, enää ei juurikaan välitä. Pitäisi varmaan jatkossa pikkuhiljaa saada se pellolle vapaana. Nyt vetää hirveästi hihnassa. Aika hyvin sen kuitenkin saa pois lampaiden luota kun lopetetaan paimennus.

Tinja-äiti oli myös treenaamassa ja saatiin nähdä Tessu-vaarinkin pieni paimennusnäytösNauruOn Tetellä kyllä hienot sukulaiset!