Sää suosi sen verran sunnuntaina että päästiin kokeilemaan paimennusta Riitalle. Ensin juoksutettiin vähän Teteä ja Kirveliä jotka hyvin leikkivät taas keskenään. Ja kuinka ollakaan, Tete oli huomaamattani juossut taas lammasaitaukseen. Täytyy olla nyt tarkkana että ei enää sinne pääse ilman lupaa.

Aluksi otin pienessä aitauksessa Tetelle tottelevaisuustreeniä. Tarkoituksena kulkea minun mukana ja lähestyä lampaita ja mennä tarvittaessa kauemmas. Yleensä totteli, mutta kyllä se kerran lähti ilman lupaa kokeilemaan josko nyt otettaisi nämä lampaat...siis parantamisen varaa kuuliaisuudessa(kin).

Itse paimennus meni kohtalaisen hyvin. Pientä hakua lähinnä treenattiin. Harjoiteltiin siinä samalla oikea ja vasen käskyjä. Nyt oli yllättävän rauhallinen nosto ja tuonti Tetellä. Muutaman kerran vaan meinasi jättää muutaman lampaan tuomatta. Joko sillä oli kiire muita pysäyttämään tai saattoi häiriintyä jotenkin kun Riitta seisoi lampaiden kanssa. Mutta ihan hyvä näin alusta alkaen treenata että joku toinen ihminen voi seistä haettavien lampaiden luona. Vähän otettiin kuljetusta, mitä nyt jaksettiin lumessa kävellä. Kuljetus on mielestäni muuten hyvä, on vaan vieläkin liian lähellä. Ekan haun jälkeen kun lähdettiin kuljettamaan niin pysyi vähän aikaa jo kauempana, mutta pian oli jo hivuttautunut lähemmäs lampaita.

Olipa taas mukava käydä paimentamassaHymy

Tänään kiireellä töistä kahjojen ninjojen treeneihin. Treenattiin osia Jounin perjantaisesta radasta. Meni ehkä vähän paremmin nyt. Yritin paljon laittaa lelua takaakiertoihin maahan ja näytti menevän ihan ok, vaikka otin sen välillä pois. Saksalaisen treenaus edelleen vaikeaa, ja päätinkin että en nyt ala sitä jauhamaan ennenkuin Tetelle on selvää että takaakierron jälkeen on aina hypättävä hyppy takaisin. Pujottelu sujui ohjureilla loistavastiNauru