Käytiin lauantaina treenaamassa Marjon ja Sannan kanssa. Touho meni Viian seuraksi paikalla istumiseen ja makuuseen. En ole istumista paljon ottanut, joten en mennyt piiloon ja palkkasin useasti. Pysyi hyvin istumassa koko ajan. Paikalla makuukin oli hyvä suoritus, menin piiloon ja aika jotain 4 minuuttia. Touho ei ennakoinut käskyjä vaikka liikkeenohjaaja antoi myös häiriökäskyjä. Pitäs vaan enemmän treenata VOI-luokan liikkeitä. Tosin kehuin Marjolle että opetan ne sitten viikossa kun kisat lähestyyYllättynytKaukokäskyjä (tai lähinnä seisomaan nousemista) olen melkein joka päivä ottanut.

Marjo kuvasi Teteä:

http://vainiosisaret.kuvat.fi/kuvat/koirat/2009_06_27+Soolo+ja+Tete/

Kuvissa esiintyvä partacollie ei ole Viian ja Tiltun risteytys vaan Marjon hoitokoira SooloSilmänisku

Teten kanssa otin ekaksi kontaktitreeniä. Voisin varmaan kohta nostaa palkkauskriteeriä niin, että kuonon pitää oikeasti osua maahan ennenkuin palkka tulee. Vielä on riittänyt kun pää menee alaspäin.

Otettiin taas putkella takaaleikkausta. Menee hyvin jos en tuijota koiraa vaan putkea. Parhaiten onnistuu jos lelun heittäjä on putken takana enkä palkkaa itse. Kokeilin myös jaakon treenin alkuosaa rimat maassa. Ei onnistunut kuin pätkissä.

Tetelle löytyi uusi ammatti: sirkuskoira. Treenasin ilman esteitä sylkkäreitä ja poikkareita ja alkoi ennakoimaan tosi vahvasti niin että lopulta ei tarvinnut kuin vähän nostaa kättä niin se pyörähti paikallaan (onneksi edes oikeaan suuntaan)NauruEi voinut muuta kuin nauraa, oli niin hauskannäköistä. Pakko saada se tulemaan lähemmäksi ja vaikka palkata jo siitä. Eikä Tetellä voi ottaa paljon saman toistoa kun ennakointi alkaa välittömästi. Yritinkin sitten tehdä sylkkäreitä ja poikkareita vuorotellen ettei tietäisi mitä tehdään.

Otettiin vielä hyppy-putki-hyppy suoraa niin että opettelen itse juoksemaan enkä katso koiraa. Kaksi estettä menee hyvin mutta ei mene viimeistä hyppyä sujuvasti jos ei ole lelu odottamassa. Eteenmenoakin siis vahvistettava.