Ei oo rukkasnahkaa myytävänä tällä kertaaSilmäniskuNauru Oltiin Gunnelin koulutuksessa Somerolla Kotikoskien tilalla. Treeniolosuhteet olivat loistavat, kuten itse koulutus ja tietysti ruokaNauru

Aluksi Gunnel kertoili vähän paimennuksesta ja tuli muutakin mielenkiintoista koiriin liittyvää asiaa. Sen jälkeen aloitettiin ensimmäiset treenit. Ensin lampaat olivat pienessä häkissä ja koira laskettiin vapaaksi ulkopuolelle. Tete haki hyvin tasapainon häkin ympärillä eikä jumittanut maahan niin paljon kuin oletin. Uutena asiana tässä kohtaa tuli suhinan käyttäminen aikaisemmin eli Tete aikaisemmin liikkelle. Toimi hyvin. Seuraavaksi otettiin lampaat pois häkistä isompaan aitaukseen ja koira liinaan. Tete yritti purra lampaita ja kun sitä kiellettiin siitä niin tuli epävarmaksi eikä oikein tiennyt mitä tehdä. Yritti myös usein mennä lampaiden pääpuolelle pysäyttämään. Ei siis hakenut tasapainoa. Tete otti muutenkin selvästi häiriötä kun toisille koirille huudettiin. Ei ilmeisesti ole kuitenkaan niin syttynyt vielä että kestää ohjaajalta painetta.

Ruokailun jälkeen sukulaiskoirat näyttivät erilaisia juttuja mitä paimennuksessa tehdään. Sen jälkeen otettiin koirat uudestaan aitaukseen. Tällä kertaa Tete meni paljon paremminNauruHaki enemmän tasapainoa, saatiin kuljetuksia onnistumaan. Neuvoksi saatiin että 4-5 tällaista paimennuskertaa niin olisi oikein hyvä juttu edistymisen kannaltaHymyPuremisesta on tässä vaiheessa kiellettävä. Ja se täytyy muistaa että heti kieltämisen jälkeen jatketaan hommaa.

Ihan kivasti Tete meni loppujen lopuksi, vaikka olin vähän yllättynyt miten epävarmasti se käyttäytyi nyt verrattuna joihinkin aikaisempiin paimennuskertoihin (en tiedä oliko suurin syy nyt että "otti itseensä" kieltämisestä/huutamisesta toisille koirille). Mutta saatiin hyviä vinkkejä ja Gunnel sai Teten menemään hyvin, myös pureminen väheni toisella kierroksella.

Kiva oli nähdä toisiakin pentuja ja selvästi huomasi edistymistä monen kohdalla toisella kierroksella. Gunnel oli erittäin hyvä kouluttaja ja osaa hyvin selittää asiat. Oikein hauska päivä, jatketaan harjoituksiaHymy