Viime kirjoituksen jälkeen ei agilitytreenaus ole onnistunut odotetulla tavalla. Huhtikuun alussa kokeilin Teten kanssa muutamia kertoja kahdella minihypyllä jonka jälkeen se käveli huonosti, takajalat mahan alla. Saatiin onneksi Mirkalle pian aika ja löytyihän niitä ongelmia, mm. etureidet jumissa. Toisaalta olisi "hyvä" jos huono liikkuminen olisi johtunut vain siitä, eikä entisistä vammoista. Ei se kuitenkaan hyvältä näytä että koira menee niinkin huonoon kuntoon vaikka ei juurikaan olla treenattu (tai voihan se johtua osittain siitäkin kun ei olla treenattu). Mirkan käynnin jälkeen olen itse hieronut Teteä useamman kerran viikossa ja venyttänyt takajalkoja joka päivä. Ollaan tehty syviä lihaksia kehittäviä harjoituksia melkein joka päivä ja vaihtelevia lenkkeilymuotoja. Muutaman kerran ollaan käyty hallilla tekemässä perussarja hyppytreeniä ja kerran hyppy-hyppy-putki ja kepit treeniä. Hypyt kaikki minikorkeudessa. Toistaiseksi on näyttänyt kestävän treenaamisen.

Huomenna meillä on Zeljkon koulutusHymyOnpa kiva pitkästä aikaa päästä kunnolla treenaamaan. Ilmeisesti tehdään lyhyempää treeniä ja rimat täytyy pitää matalammalla Tetellä. Toivotaan että kestää myös koulutuksen. Nyt meillä on vähän kokeilu menossa, että miten Tete kestää agilityä. Oikeastaan sitten kun päästään menemään maksihyppyjä, niin nähdään miten tässä käy. Tarkoitus olisi mennä Lahteen kisaamaan toukokuun alussa.

Onneksi kesä näyttää kohta tulevan ja pääsee koiratkin uimaan. Uiminen olisi Tetelle nyt oikein hyvä liikuntamuoto. Tällä hetkellä ei voi oikein muuta tehdä kuin katsoa treeni kerrallaan miten menee. Onhan tämä ollut aika vaikeaa, mutta niin kauan yritetään kun on pienikin mahdollisuus että Tetestä voidaan saada kunnon agilitykoira, jonka kanssa voi treenata normaalisti ja kisata. Olisi niin paljon muita juttuja mistä pystyisi luopumaan paljon helpommin kuin agilitystä...