Lähdettiin perjantaina Riitan kanssa ajelemaan Kiikalaan paimennuskoulutukseen. Hienosti meni menomatka, ajettiin kahden paikan ohi missä piti pysähtyä. Pitäis varmaan olla koko ajomatka hiljaa niin olis enemmän aikaa katella ympärilleSilmäniskuNo, päästiin kuitenkin ajoissa perille Tassutuvan kurssille.

Tete pääsi isohkoon aitaukseen liinassa. Ihan hyvä juttu, koska melko varmasti olisi muuten napannut lampaita. Aina kun Tete vauhti kiihtyi tai liina kiristyi nykäistiin liinasta. Tuntui toimivan ja mielestäni Tete tajusi että ehkä täällä pitää liikkua rauhallisemminHymyMyös pienellä nykäisyllä saatiin lähtemään oikeaan suuntaan.

Luulen että jatkamme liinan kanssa ainakin joitakin kertoja, niin saadaan Tete käyttäytymään oikein lampaiden kanssa. Täytyy kokeilla vielä ottaa piiska tms. mukaan hommaan, millä voi ohjailla koiraa kun päästetään irti. Sekin oli hyvä huomio, että jos koira lähtee esim. komentamisesta pois (niinkuin Tete on kerran lähtenyt) se haetaan takaisin ja sytytellään uudestaan.

Koulutuksessa laitoin Teten mönkkäriin kiinni odottamaan vuoroaan. Tete meni mönkkärin taakse piiloon ja käänsi päänkin poispäin meistä muista. Se yritti myös kerran kaivautua lammasvillakasan alleNauruSen mielestä on pelottavaa ja kamalaa kun muut menevät. Lähtee kuitenkin omalla vuorollaan innoissaan lampaiden luokse. No, odottaapahan omaa vuoroaan hiljaa ja toisia häiritsemättäHymy

Oli hauska nähdä myös pitkästä aikaa Tuike-siskoa. Tuikekin meni hienostiHymyKiitos Riitalle matkaseurasta, oli kiva reissu!

Tete on hankkinut itselleen kesätyön baywatchinaCoolMökillä se seisoo pitkiä aikoja paikallaan vedessä ja tuijottaa pihalle jos joku tulisi rantaan. Tosin se ura loppuu siihen. Jos joku menee uimaan niin Tete ei mene peräänNauru