Pitkästä aikaa paimennuspuuhissaNauruMentiin Riitalle katsomaan uusia pässejä, tarkoituksena vaan vähän kokeilla miten ne toimisivat nuorien koirien kanssa.

Otin Teten kanssa kaksi melko lyhyttä treeniä. Ekalla kerralla pidettiin liinassa ja Riitta oli liinan päässä. Itse menin kauravati kädessä pässien kanssa. Ne seurasivat tosi hyvin ihmistä, eivätkä lähteneet juoksemaan. Liinassa Tete meni ihan ok, välillä veti ja lisäksi kävi maahan tuijottamaan ja yritti mennä pysäyttämään. Pari kertaa muutama pässi uhitteli Tetelle ja tulivat myös Teten päälle. Tete ei onneksi välittänyt niistä, eikä yllätyksekseni purrutkaan siinä tilanteessa. Muutaman kerran pääsi hyökkäämään, mutta ei purrut kertaakaan.

Toisella treenikerralla päätettiin laskea Tete liinan kanssa vapaaksi, kun liinan kanssa tuntui jotenkin hankalalta. Ja sehän meni hyvin! Ei jumittanut maahan tuijottamaan. Haki tasapainoa ja kuljetti. Vähän kun yritti tulla eteen pysäyttämään niin käskin "taakse" käskyllä pysymään lampaiden takana ja muovipussi-kepillä estin tulemasta eteen. Olen oikein tyytyväinen miten Tete toimi pitkän tauon jälkeen. Nyt vaan on jatkossakin yritettävä olla tarkkana ettei pääse puremaan. Kyllä siitä vielä paimenkoira tuleeNauru