Kävimme Kotkassa mölliagilityssä, mukana Tete, Ralli, Rilla ja Maisa. Möllirata oli kiva, vaikkakin muutama vähän haasteellinen estekulma. Lähtönä oli hyppy-putki-puomi. Koska putki oli vähän mutkalla ja ulostulo käännetty vähä sisäänpäin, mietin pitkään miltä puolelta veisin Teten. Päädyin kuitenkin juoksemaan itse sisäkautta, täytyy tyhmät varmistelut jo tässä vaiheessa jättää pois. Menin puoleen väliin putkea vastaanottamaan ja alku onnistuikin hyvin. Puomin jälkeen oli kaksi hyppyä ei-suorassa linjassa ennen putkea. Hypyt oli lähekkäin toisiaan. Oli tarkoitus tehdä takaaleikkaus, mutta sain Teten jälkimmäisen ohi. Se tuli aivan liian kovalla vauhdilla ettei pystynyt kääntymään. Putken jälkeen taas esteen ohitusHuutoNäin jälkiviisaana ajateltuna olisi pitänyt mennä hakemaan Tete lähempää putkea, ehkä olisin saanut sen ohjattua paremmassa kulmassa hypylle. Hypyn jälkeen takaaleikkaus a:lle jonka jälkeen kaksi hyppyä ja putki. Haki hyvin putken. Putken jälkeen oli vielä hyppy jonka jälkeen muurille 90 asteen kulmassa. En ollut muistaakseni koskaan ottanut Tetellä maksimuuria. Meni taaskin ohi ekalla yrityksellä. Tokalla hyppäsi ja yksi palikka putosi. Loppusuoralla vielä kaksi hyppyä, mitkä haki ja irtosi hyvin, vaikka näytti melkein että olisi menossa vikan ohi. Täytyi taas olla tyytyväinen että maksirimat pysyivät ja kontaktit toimivat. Ja haki nyt putket hyvin. Esteiden ohitus on nyt lievä ongelma. Mitä lyhyemmät estevälit ja mitä enemmän esteet pois linjalta sitä enemmän vaarana ohitus. Onneksi oli edes hyvä aika kieltojen korjaamisista huolimatta...

Ilmoitin Teten myös kilpailevien radalle, ihan kiva rata sekin. Jätin Teten istumaan ja melko heti oli lähtenyt kävelemään minun perässä esteen ohi...Vein takaisin istmaan. Oli ennen lähtöä katsellut siihen suuntaan minne eka rata lähti ja käveli esteen ohi sinnepäin. En tiedä miksi lähti. Hyvä että nyt tulee ilmi, Tete kun uskoo helposti niin ei varmaan montaa kertaa tee samaa temppua. Alkuradasta esteen ohitus valssitilanteessa. Keppien jälkeen hieman vaikea putkikulma. Tete ei mennyt sinne vaan juoksi minun perään kun yritin kiirehtiä jo toiseen suuntaan. Putken jälkeen kaksi hyppyä, joista jälkimmäisellä piti ehtiä työntämää koiraa. Aika mahdoton paikka Tetelle. Olin itse ehtinyt melko hyvään paikkaan, mutta Tete hyppäsi ekan esteen jälkeen pitkälle ja minun taakse. Vähän pelästyin kun näytti siltä että tulee päälle. Loppurata olisi ollut helpohko, jos koira osaisi mennä renkaan. Tete ohitti sen "onneksi" ulkokautta, jonka jälkeen otin sen paikaltaan. Irtosi taas tosi hyvin loppusuoralla vaikka esteet eivät olleet selvästi suorassa linjassa. Yksi tai kaksi rimaa tippui, korkeus oli 60 cm.

Radan vaikeusaste ei tällä hetkellä ole ongelma, samanlaisia ohituksia tulee näköjään radalla kuin radalla. Ei voida mennä kisaamaan ennenkuin saadaan onnistuneita nollaratoja. Täytyy nyt miettiä ohjausta tietyissä tilanteissa uudelleen ja kysellä viisaammilta vinkkejä.

Käytiin koiria lämmittämässä metsäpolulla ja huomattiin miten kova ääni Teten juoksemisesta lähtee. Melkein kuin joku poni olisi laukannutNauruSamaa sanottiin silloin hyppykoulutuksessa, että kauhea töminä kuuluu. Se ei taida olla ihan hyvä asia hyppyteknisesti, eikä Teten hyppytyyliä varmaan koskaan saa hyväksi. Mutta hyvin se yrittää mennä yli kun sparrausta on tehty. Täytyisikin tehdä myös niitä hyppykoulutreenejä, voisivat auttaa myös noihin ohitusongelmiin.

Perjantaina käytiin Sarin kanssa päivällä treenaamassa. Oli minulle liian kuuma, pinnakin kiristyi taas liian helposti. Lupasin jo viimeksi että nyt loppui hermostuminen. Onneksi edes tajusin lopettaa kun tuntui ettei tule mitään ja Sari kokeili Teten kanssa. Tehtiin pieniä pätkiä, koottuja ongelmia mölleistä.