Lauantaina osallistuttiin Teten ja Touhon kanssa KSSK-pikkujouluihin. Kaikenlaisia kilpailuja oli tarjolla ja muutamia palkintoja lähti mukaan. Viestikisassa meidän Ralli, Poncho, Tete -joukkue voitti ja seniorit Rilla, Aramis ja Touho tulivat neljänneksi. Lainaohjasin Ryyniä ja Terribles joukkue sijoittui kolmanneksi. Ehä parasta kuitenkin että en astunut Ryynin päälle, kun se on niin pieniSilmäniskuNarulelun heittokisassa olin toka. Makkaransyöntikisassa ei pärjätty kun molemmilla koirilla oli enemmän vauhtia kuin tarkkuutta. Eikä juoksukisassa, kun ohjaaja oli liian hidas ja Tete alkoi vielä kyttäämään kisakumppania. Hauskaa kuitenkin oli!

Sunnuntaina sitten vähän vakavemmissa tunnelmissa Hyvinkäälle iltasella kisaamaan. Kaksi hylkyä ja kymppi ekoista kakkosen kisoista. Tässä tilitystä radoista:

Rata 1 hyppis

Tuli ekan esteen ohi ja vein takasin lähtöön, mistä hylky. Muuten rata meni suunnitelmien mukaan. Tete eteni uskomattoman hyvin vaikka olin paljon jäljessä. Muistan miettineeni, että koskahan se kääntyy kattomaan taakseen. Kaksi rimaa saatiin alas, ilmeisesti en antanut niissä kohdissa hypätä tarpeeksi rauhassa.

Rata 2 agility

Varasti lähdössä ja tein väärin ajoitetun takaaleikkauksen mistä tippui rima. Olisi ehkä pitänyt mennä kahden esteen taakse vastaanottamaan. Oli jo menossa kepeille mutta sain kiipee-käskyllä puomille. Muistaakseni kääntyi kerran takaaleikkauksen jälkeen väärään suuntaan ja kaahotti renkaan ohi ja jouduin ottamaan takaisin. Loppurata oli tosi hyvä, eteni taas tosi hyvin loppusuoran. Ja kontaktit olivat nyt tosi hyvät, luvan kanssa lähti.

Rata 3 agility

Varasti lähdössä ja pakkovalssi epäonnistui (niitä ei ole montaa tullut treenattua ja sen huomaa...). Sen jälkeen meni aika hyvin lähes loppuun asti. Itse olin kaksi kertaa väärällä puolella millä ei pitänyt olla. Lopussa sain Teten menemään esteen ohi enkä enää jaksanut korjata ja lopussa en muutenkaan enää ohjannut ja tuli kaikenlaista säätämistä.

Radat olivat ihan kivoja, ei ainakaan mitenkään ylivoimaisen vaikeita. Hyviä juttuja olivat kontaktit ja Teten eteneminen (ei pysähdy, eikä käänny katsomaan). Ja eteni vieläpä oikeille esteille. Kertaakaan ei meinannut lähteä väärälle esteelle. Erittäin huonoa oli lähtötilanteet. En ollut itse tarpeeksi skarppina enkä käskyttänyt kunnolla. Niihin täytyy nyt heti puuttua ettei pääse pahaksi. Ja rimojen tiputukset olivat myös huono juttu. Voi olla että osittain johtui alustastakin. Ei se mitenkään kauhean liukkaalta vaikuttanut, mutta kerran Tete veti kuonolleen hypyn jälkeen käännöstilanteessa. Jotenkin oli koko päivän sellainen olo että ei tule tänään onnistumaan ja olisi tarvittu vähän toisenlaista asennetta. En ollut tarpeeksi hereillä vaikka iltakisat olivatkin...