Viime päivityksestä onkin aikaa...tässä joitain tapahtumia viime ajoilta:

Teten paimennus

Tänään oltiin Katrilla pitkästä aikaa paimennustreeneissä. Ja täytyy sanoa että Tete ei ole vielä näin hyvin aikaisemmin mennyt! Edellisellä kerralla kun oltiin Riitalla ja päästin Teten vapaana häkin ympärille missä lampaat olivat sisällä, niin meni häkin ulkopuolella jo kivasti tasapainoon ja välillä itsekseen maahankin vastakkaisella puolella. Tänään meni Katrilla vapaana koko ajan ja saatiin oikein hyvin kuljetuksia onnistumaan. Välillä tosin yrittää vieläkin tulla pysäyttämään lampaita mutta saatiin melko pitkiäkin pätkiä kuljetettua koira takana. Kokeiltiin myös opettaa Tetelle vasenta ja oikeita pyörittämällä sitä lampaiden ympärillä. Muovipussin heilutuksella sain sen liikkeelle, koska tuijotus jää helposti päälle. Mikä myöskin oli tänään erityisen hyvää, niin meni maahan myös käskystä. Ei aina välttämättä ekalla käskyllä, mutta kun aikaisemmin meni maahan vaan itsekseen niin tämä oli taas iso askel eteenpäin. Kokeilimme ekaa kertaa häkitystäkin, ja saatiin lampaat häkkiin ja pois. Hieman Tete nappasi yhtä lammasta jalasta kun sen mielestä se ei liikkunut tarpeeksi nopeasti. Mutta en olisi uskonut että näin helposti häkityskin onnistuisi. Lopuksi vietiin Teten kanssa lampaat  laitumelle toiseen paikkaan. Saatiin ne jopa perille ilman suurempia ongelmia. (Okei, oli meillä apukoira mukana...) Välillä Tete nappaa lampaita turhaan, mutta taitaa olla vielä epävarmuutta mukana. Toisaalta hyvä että uskaltaa tarvittaessa purra, mutta täytyy yrittää saada sitä vähemmälle. Auttaisi varmaan paljon asiaa jos ohjaajan äänestä ja eleistä ei kuulu epävarmuus. Ja Katrin mielestä voisin mennä Teten kanssa oikeisiin töihin tai vaikka 100 kilometrin vaellukselle lampaiden kanssa niin minunkin toiminta ja käskytys saataisiin pysymään normaalinaEnsi vuonna on tarkoitus osallistua paimennuskisoihin, toivotaan että edistys jatkuu samaan tahtiin.

Teten agility:

Kaikkea ollaan yritetty treenata, pujottelua viime aikoina enemmän. Ollaan saatu jo useampia verkkoja pois pujottelusta, ollaan joka treenikerralla otettu nykyisin aina yksi pois. Hyvin Tete on pysynyt pujottelussa, eikä juurikaan ole tullut keskeltä pois. Nosetouchia on tullut turhan vähän treenattua, pitääkin ottaa se taas ohjelmistoon paremmin. Olen yrittänyt pitää rimoja nykyisin ainakin minikorkeudella, hyppää hyvin jos en häiritse hyppäämistä. Juoksujen jälkeen varmaankin alan nostamaan maksikorkeuteen ja tekemään enemmän hyppyharjoitusta yhdellä esteellä. Oreniuksen Juha oli muutama viikko sitten Kouvolassa kouluttamassa. Osallistuin Teten kanssa ja meni aika kivasti. Tosin ekalla kerralla juoksi siivekettä päin, ehkä se vaati pienen "tärähdyksen" että alkoi sujumaanEdellisellä kerralla oltiin Juhan treeneissä Vantaalla ja siellä meni kyllä aika huonosti...ihan mukavaa että välillä tulee onnistumisiakin ja mennään eteenpäin. Jaksaa paremmin treenata ja tuntuu että tästä vielä tulee jotain

Käytin Teten ekaa kertaa Mirkalla hieronnassa. Oikein hyvin käyttäytyi ensikertalaiseksi. Hieman oli takareidessä kireyttä, muuten hyvässä kunnossa.

Touho:

Agilityssä ollaan pidetty useamman viikon treenitauko ja kisattu ei olla karsintojen jälkeen. Suurimpana syynä epäilys ristiluun "pois paikoiltaan menosta", mikä osoittautuikin Mirkan käsittelyssä oikeaksi diagnoosiksi. Viikonloppuna oltiin Mypan järjestämässä tapahtumassa agilitynäytöksessä. Kerran tiputti siellä riman, joten en ole varma onko vieläkään ihan kunnossa. Katsotaan nyt muutamat treenit miten alkaa sujumaan. Olisi kiva päästä pitkästä aikaa kisaamaan, nollien keräyskin täytyisi aloittaa.

Kaksi kertaa käytiin Elinan tokotreeneissä. Saatiin niin hyviä vinkkejä että tokoilu alkoi taas ohjaajaa paremmin kiinnostamaan. Pitäiskohän talven aikana yrittää debytoida voittaja-luokassa...

Keskiviikkona lähdetään sitten kohti ItävaltaaVarmasti tulee huippukiva reissu ja jännitettävää riittää