Teten ekat tokokisat käytyHymytuloksena 2 aloykköstä, pisteet 166 ja 180/kpNauru

Aktiivisemman tokotreenaamisen aloitimme heinäkuun puolella. Kävimme kerran viikossa Sarin ja Rallin sekä Sannan ja Ponchon kanssa treenaamassa. Lisäksi kotona joskus jotain pientä. Huomasin että Teten kanssa ei kannata treenata liikaa asioita jotka se jo osaa hyvin. Alkoi vaan ennakoimaan, kun tiesi mitä seuraavaksi tehdään. Toki yritimme treenata liikkeitä eri tavoin ja ei-kokeenomaisesti. Seuraamisen paikan opettaminen on ollut ehkä vaikeinta. Eikä se seuraaminen vieläkään ole koko ajan sellaista kuin pitäisi. Ja yllättäen luoksepäästävyydestä tuli ehkä vaikein juttu. Mutta näin meni kokeet:

Kouvola 21.8.

Menin Teten kanssa paikalle vain katselemaan. Jossain vaiheessa tuli puhetta että peruutuksia on tullut ja että voisimme Teten kanssa ehkä osallistuaYllättynyt Ajattelin että mikä ettei, Tete kuitenkin osasi kaikki liikkeet ja olimmehan jo viikon päästä menossa Elimäellekin kisaamaan. Saatiin tuomarilta lupa osallistua. Pisteet:

Luoksepäästävyys: 10

Paikalla makuu: 9 Tokalla käskyllä nousi vasta istumaan. Sanoin "istu" vaikka "sivulle" olisi pitänyt käyttää, nousee sillä paremmin.

Seuraamiset: 9 Ihan ok. Tuomaria nauratti Teten Hartsa-tyyliNauru

Maahanmeno: 9,5 En muista mistä puolikkaan pisteen menetys.

Luoksetulo: 9 Ns. flänkkäsi kehänauhan ulkopuolelle. Oli ilmeisesti menossa ottamaan keppiä joka oli maassa. Olin ihan varma että nolla tulee, mutta kuulin kun tuomari sanoi että ei se tahallaan mennyt kehänauhan yliSilmänisku

Seisominen: 10

Estehyppy: 0Huuto Ennen suoritusta sanoin Tetelle hiljaa "menemene" ja se katseli hypyn suuntaan. Katsoi ehkä kuitenkin ilmeisesti noutokapuloita jotka olivat kehän ulkopuolella. Sanoin "mene" ja lähti noutokapuloiden luo ja hypystä siis ohi. Tuomari sanoi että et olisi ottanut uudelleen sivulle, mutta en olisi mitenkään saanut Teteä yhdellä käskyllä hyppäämään kun se oli jo mennyt hypyn ohi.

Kokonaisvaikutus: 9

Harmittavasti hyppy nollille, mutta riitti onneksi ykköstulokseen, 166 p.

Elimäki 27.8.

Luoksepäästävyys: 10 Tuomari tuli jälkeenpäin sanomaan että Tete yritti näykkäistä, sanoi ihan vain huomautuksena että tiedän jatkossa. Tete ei yhtään tykkää kun vieraat tulevat silittämään, mutta ei ole ketään koskaan purrut. Siinä vaiheessa kun tuomari lopetti silittelyn ja veti kättään pois, Tete tökkäisi kuonolla käteen.

Paikalla makuu: 9 Tuomari puhui jotain vinosta asennosta. Tete makasi vinossa ja nousi sivulle otettaessa vinoon tai lähinnä minun taakse, ehkä siitä pistemenetys.

Seuraaminen kytkettynä: 8,5 Ihan ok, muutaman kerran paikka vähän katosi.

Seuraaminen taluttimetta: 8 Oli mielestäni vähän parempi kuin hihnassa.

Maahanmen: 10

Luoksetulo: 10

Seisominen: 8,5. Pysähtyi ennen käskyä (ennakoi) ja otin uudelleen mukaan. Pysähtyminen muuten hyvä, kun käsky tuli.

Hyppy: 9. Tuomari taisi sanoa jotain että koira liian vinossa esteen takana, en oikein ymmärtänyt. Lähti hyvin ja pysähtyi heti käskystä.

Kokonaisvaikutus: 9

Pisteet siis 180 ja KP. Jäätiin puoli pistettä kolmossijasta. Treenikaverit Sari ja Ralli saivat myös hienon ykköstuloksen, 182 p.

Tete yritti (onneksi vaan yritti...) myös näykkäistä liikkuria kun se silitteli Teteä lopuksi. En tiedä mistä tälläinen käytös. En aio enää osallistua alo-luokkaan, eipähän tarvi ottaa paineita luoksepäästävyydestä. Muutenkin oli tarkoitus vain kisata yksi ykkönen/luokka.

Tänään kokeiltiin vähän kaukokäskyjä. Istumaan nousee aika hitaasti, maahanmeno ja maassa olo kun on niin luontaista sille. Palkkasin vaan istumisesta ja etäisyyttä saatiin noin 2 m. Kun käskin maahan niin teki nosetouchiaNauruHaittaakohan se kisoissa...Otin vähän noutotreeniä tunnarikapulalla kun en löytänyt muuta. Käskin Teten istumaan ja laitoin noutokapulan meidän väliin, josta Tete sen otti. Sanoin vielä sivulle käskyn ja muutamia kertoja sain Teten tuomaan kapulan sivulle ja pitämään suussa ennen kuin otin sen. En usko että noudosta tulee ongelmaa.

Kiva päästä treenaamaan uusia liikkeitä. Ei nyt ainakaan tässä vaiheessa tunnu mahdottomalta avoykkönen. Varmaan vasta ensi vuoden puolella kisataan seuraavan kerran tokossa, onpahan aikaa treenata.