Ensin käytiin vähän tokoilemassaYllättynytLuoksepäästävyys toisella kerralla ok, pysyi paikalla. Ekalla kerralla nousi seisomaan. Paikallamakuussa pidin varmaan liian kauan palkkaamatta koska nousi ylös ja meni Maisan taakse kyttäämään. Onkohan Tete (tai onhan se) kelpielle sukua kun tykkää kytätä pieniä valkoisia terrierejäSilmäniskuSeuraamista otin pieniä pätkiä eteenpäin. Mentiin eteenpäin ja sanoin sivulle käskyn, josta palkkasin kun haki oikean paikan. Toimi aika hyvin ja alkoi itse hakea paikkaa. Luoksetulo hyvä, täytyy vaan enemmän palkata istumisesta kun lähtee niin helposti ilman lupaa. Kun otin viimeiseksi lelupalkalla, jonka heitin taaksepäin niin Tete alkoi vähän kaartamaan sivulle eikä tullut suoraa linjaa. Paikalla seisomista otettiin niin, että heitin lelun eteen ja kun sain Teten maasta ylös ja seisomaan hetken niin vapautin lelulle. Kolmannella toistolla seisoi jo melkein omin avuin eikä maan vetovoima ollut niin suuri. Kokeilin myös seisomaan jäämistä leluheitolla taakse. En käskenyt Teteä seuraamaan joten se edisti aika paljon ja oli vähän hankalaa tehdä tämä harjoitus. Lopuksi otimme ruutua pari kertaa Marjon neuvon mukaisesti. Ja se meni oikein hyvinNauruVähän kun jaksaisi vielä treenata niin Tete voisi olla talven aikana kisavalmisHymy

Tokon jälkeen mentiin paimentamaan Riitalle. Tällä kertaa meni paljon paremmin kuin viimeksi. Yritin olla rauhallisempi ja päätin etten hermostu vaikka mitä tapahtuisi. Ensin Tete meni Riitan kanssa mutta päätti jossain vaiheessa tulla pois kun sen mielestä Riitta komensi pahasti. Mutta siihen asti meni Riitankin kanssa oikein hyvin. Menin Teten kanssa kaksi pientä harjoitusta. Yritimme saada tasapainoa ja pientä kuljetusta. Ei purrut nyt niin paljon kuin viimeksi ja haki paljon paremmin tasapainoa. Suora kuljetus ei vielä oikein onnistunut. Kokeilin muutaman kerran mennä portista. Kerran saatiin kaikki paitsi yksi lammas portista jo toisella kerralla kaikki menivät väärältä puolelta porttia. Mutta ei se tässä vaiheessa vielä haittaa, pääasia että kuljetus/tasapaino muuten onnistuu. Meillä on jo hienot suunnitelmat miten aloitetaan ensi kerralla hakukaaren opetus, toivottavasti onnistuuNauruOnneksi ollaan päästy näin talvellakin paimentamaan säännöllisesti. Riitalla on oikein hyvät treeniolosuhteet ja lampaat tällaisille nuorille koirille. Toivotaan että sääkin suosii mahdollisimman paljon.

Menin vielä vähän Tinjan kanssa peruskuljetusta. Kyllä se tuntui paljon helpommalta kuin Teten kanssa. Tinja pysyy tarpeeksi kaukana, eikä lampaat tunge niin jalkoihin kiinni. Eikä tarvi paljon koiran tekemisiä vahtiaHymySaisipa Tetenkin kanssa kuljetuksen joskus niin helpoksi.