Onpa mennyt kauan viime päivityksistä. Täytyy nyt yrittää vaikka laji kerrallaan miettiä mitä on tullut tehtyä...aloitetaan agilitystä:

En edes muista missä ollaan kesällä kisattu, ei kovinkaan monessa paikassa. Agirodussa ainakin oltiin. Tavis agilityradalta tuli vitonen, sain Teten hypyn ohi. Toiselta agilityradalta taisi tulla hylky, muistaakseni lentokeinu ja renkaan ohitus ainakin sillä radalla. Loppujen lopuksi rata taisi päättyä väärän pään putkeen. Käväistiin vielä open class- radalla tekemässä hylky alkumetreillä kun Tete bongasi kepit. En tajunnut yhtään että voisi mennä sinne, kun oltiin etukäteen treenattukin rataa. Toisaalta kun ekan kerran sitä treenasimme niin Tete bongasi nimenomaan kepit silloinkin. Miten niin pentuna tehty keppejä...Kaikenkaikkiaan agirodussa meni siis melko huonosti.

Kotkassa kisattiin pariinkiin kertaan. Elokuun alussa iltakisoissa mentiin vaan agilityrata. Siimeksen rata oli meille melko vaikea. Esteitä edessä, mutta ei suorassa linjassa. Pituuden ohi Tete juoksi, kun olin jäljessä. Muuten rata sujui ihan kivasti, mitä nyt Tete oli noin sata metriä minua edellä...vitonen taisi tältä radalta tulla. Aika hyvin Tete on alkanut ratoja nykyään lukemaan, vaikka olen pahasti jäljessäkin. 

Pari viikkoa sitten oltiin Viitasen Annen radoilla Kotkassa. Tosi kivat radat! Kuten oli silloin Helsingissäkin kun aloitettiin kisaaminen. Ekalta radalta hylky kun vika hyppy suorittamatta. Tete meni putkeen, joka oli sivussa. Ehkä siinä sattoi olla ohjaajalla jonkinlainen jähmettyminen/ylivarmistaminen ja Tetehän valitsee silloin lähimmän esteen. Siihen asti olin rataan todella tyytyväinen. Ei mitään ylimääräistä väärien esteiden hakua vaan sujuvaa etenemistä numerojärjestyksessä. Niin paitsi sitten se putki...Toiselta radalta hylky, mutta siihen asti taas sujuvaa menoa. Tete meni itseasiassa samaan putkeen kuin ekalla radalla. En ollut rataantutustumisessa ajatellut ollenkaan että voisi mennä sinne. Loppua emme olisi varmaan selvittäneet. Yritin takaaleikkausta pituudella, mutta Tete pyorähtikin pituuden edessä. Olisi ehkä pitänyt yrittää riskillä juosta persjättöön ennen pituutta, mutta en uskaltanut. Kotkan radoista jäi kuitenkin hyvä mieli.

Viimeksi kisattiin Kouvolassa Allanin agilityradalla. Vaikea rata, mutta selvittiin alun pahoista paikoista. Kielto tuli aika helpossa paikassa. En oikein tiedä mitä siinä tapahtui. Radalla ollessani näytti että Tete olisi vähän lähtenyt tuomarin liikkeen perään tai jotenkin häiriinytynyt siitä ja juoksi sen takia hypyn ohi. Näin vaan sivusilmällä kun Allanilla oli vähän kiire ehtiä alta pois. En tiedä mikä oli lopullinen syy, mutta eihän se koira saisi häiriintyä tuollaisesta. Loppuradalla otettiin hylky kun muutin ohjaussuunnitelmaa, ei pitäisi.

Kaikenkaikkiaan viimeaikaiset kisasuoritukset ovat olleet aika hyviä ja välillä pienestäkin kiinni. Tai ehkä radat vaan ovat olleet meille sopivia. Nyt olen pikkuhiljaa pääsemässä yli ajatuksesta että Tete on vaikea ohjattava (vaikka onhan se sitä vieläkin). Olen vaan viime aikoina ollut tyytyväinen kun mulla on etenevä ja estehakuinen koira, joka kuitenkin reagoi erittäin hyvin ohjaukseen (jos sellainen tulee...). Ehkä tämä tästä, pitäisi vaan päästä kisaamaan ja treenaamaan enemmän. Ja Oreniuksen koulutukseenNauru